HLAVNÍ MENU
Polévky
Vegetariánské předkrmy
Celosvětově nejoblíbenější indický předkrm – v Indii si samosy koupíte kdekoliv v malých pouličních stáncích. Samosy jsou trojúhelníkové taštičky z pšeničné mouky, kořeněné adžvanem, neboli koptským kmínem. Taštičky jsou plněné bramborami, hráškem, rozinkami a oříšky kešu a jsou osmažené ve slunečnicovém oleji. Samosy servírujeme s tamarindovým a mátovým čatní.
2 kusy | 7, 8, 12 | jemné
Druhý nejoblíbenější snack, k dostání kdekoliv v indických pouličních stáncích. Zelenina nakrájená na plátky (brambory, cibule, lilek a květák), namočená v těstíčku z cizrnové mouky, kořeněná adžvanem a osmažená ve slunečnicovém oleji. Pakoru servírujeme s tamarindovým a mátovým čatní.
1, 12 | jemné
Cibulové plátky namočené v těstíčku z cizrnové mouky. Kořeněné adžvanem, římským kmínem a směsí masala a osmažené ve slunečnicovém oleji. Cibulové bhaji servírujeme s tamarindovým a mátovým čatní.
4 kusy | 1, 12 | jemné
Papad je tenoučká placka ze žluté čočky pečená v tandooru – tradiční hliněné peci.
2 kusy | 1, 12 | jemné
Tenoučká placka ze žluté čočky smažená v oleji, servírovaná s nakrájenou paprikou, cibulkou, rajčaty, okurkou, se špetkou masaly na vrchu.
Dvě samosy, dva plátky bhaji a čtyři kousky pakory. Tyto tradiční indické pochoutky servírujeme s mátovým a tamarindovým čatní.
1, 7, 8, 10, 12 | jemné
Domácí sýr marinovaný v oleji s pískavicí řecké s indickým kořením, grilovaný v Tandooru, podávaný s grilovanou cibulí, paprikou a čatní.
7, 8, 12
Domácí sýr marinovaný v kešu pastě s indickým kořením. Grilovaný v Tandooru, podávaný s grilovanou cibulí, paprikou a čatní.
7, 8, 12
Nevegetariánské předkrmy
Tento obložený talíř obsahuje směs kuřecích stehen pečených v tandooru, kuřecí Tikka a kuřecí Malai Tikka.
7, 8, 12 | středně pálivé
Grilované kuřecí kousky tikka a malai tikka, kuřecí stehna tandoori a jehněčí kebab.
7, 8, 12 | středně pálivé
Kuřecí stehýnka naložená v marinádě z jogurtu, čerstvého zázvoru a česnekové pasty, kořeněná mletým koriandrem, garam masalou, římským kmínem a muškátovým květem. Stehýnka podáváme s mátovým a tamarindovým čatní.
7, 8, 10, 12 | středně pálivé
Velice delikátní jídlo – kuřecí prsíčka naložená přes noc v marinádě z jogurtu, čerstvého zázvoru, česnekové pasty, pasty z kešu ořechů, kořeněná mletým kardamomem a muškátovým květem. Kuře malai tikka servírujeme posypané čedarem, tamarindem-mátovým čatní.
7, 8, 12| jemné
Kousky kuřecích prsíček naložené v marinádě z jogurtu, čerstvého zázvoru a česnekové pasty, kořeněné mletým koriandrem, garam masalou, římským kmínem a muškátovým květem. Kuře tikka servírujeme s mátovým a tamarindovým čatní.
7, 8, 12 | středně pálivé
Mleté jehněčí maso smíchané se smaženou cibulkou, mátou, koriandrem, zázvorem a kořením. Jehněčí seekh kebab servírujeme s tamarindovým a mátovým čatní.
7, 8, 12 | středně pálivé
Černé tygří krevety naložené v marinádě z jogurtu, hořčicového oleje s adžvanem a dalším indickým kořením.
6 ks | 2, 7, 10, 12 | středně pálivé
Máslová ryba marinovaná ve směsi hořčičného oleje, jogurtu, semínek karromu a listů pískavice řecké, grilovaná s paprikou a cibulí v tandooru. Podává se s čatní.
5 ks | 4, 2, 7, 10, 12
Hlavní jídla - Kuřecí
Kuřecí prso vařené v omačce s cibulí, rajčaty, kešu a mangovým pyré.
1, 3, 7, 8, 12
Kuře marinované přes noc ve směsi koření z mletého koriandru, římského kmínu, sušených listů pískavice, muškátového květu a zeleného kardamomu, vařené v tandooru. Máslové kuře podáváme v jemné omáčce z čerstvých rajčat, pasty z kešu oříšků, medu a smetany. Servírujeme posypané čerstvým koriandrem a zázvorovými kousky julienne.
7, 8, 12 | jemné
Kuře naložené přes noc v jemné marinádě z pasty z kešu oříšků a smetany, kořeněné zeleným kardamomem a muškátovým květem, vařené v tandooru. Kuřecí kormu podáváme s velice jemnou a sladší omáčkou z kešu oříšků, melounových semínek, sušeného kokosu a kokosového mléka. Servírujeme posypané kešu oříšky a dochucené smetanou.
7, 8, 12 | velice jemné
Kuře marinované ve směsi z koriandru, římského kmínu, garam masaly, muškátového květu a lístků pískavice, vařené v tandooru. Kuře tikka masala podáváme ve středně pálivé omáčce z cibulky, rajčat, kešu oříšků, smetany a nadrcených lístků pískavice.
7, 8, 12 | lze objednat jemné až pálivé
Receptura vindaloo, naše nejostřejší směs, pochází ze západní Indie a skrývá úžasnou kombinaci štiplavě sladké chuti. Svou sladkost získává díky karamelizované cibulce, kyselejší chuť doplňuje vinný ocet a očekávanou ostrost dokreslují červené chilli papričky.
7, 8, 12 | velice pálivé
Kousky kuřecích prsíček vařené v cibulovo-rajčatové omáčce se špetkou asa foetidy, s lístky kari, hořčičnými semínky, semínky koriandru a anýzu s římským kmínem a se skořicí. Výrazná chuť závisí na použitém druhu rajčat. Jemně nakyslou chuť tvoří tamarind nebo vinný ocet. Omáčka madras je pálivá a opravdu dobře kořeněná.
7, 10, 12 | velice pálivé
Kousky kuřecích prsíček smažené v pestrobarevné omáčce z kapií, cibulky a rajčat a proříznutých chilli papriček. Výsledná chuť je jemně sladkokyselá.
7, 10, 12 | velice pálivé
Kousky kuřecích prsíček orestované s listovým špenátem, zázvorem, česnekem, římským kmínem a lístky pískavice. Do palaku se v závěru přidává ghí.
7, 10, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Chettinad je region v jižní Indii. Na tuto poměrně specifickou omáčku se používá několik velice rozličných ingrediencí jako mák, semínka fenyklu a koriandru, bedrník anýz, kokos, tamarind, lístky kari a skořice.
7, 8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Kousky kuřecích prsíček vařené v hustší omáčce z cibulky, rajčat a kapií. Kadaiskou omáčku tvoří směs koření – semínek koriandru, římského kmínu a červených chilli papriček.
7, 8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Přes noc marinované kuře se zázvorem, česnekem a garam masalou, orestované v tandooru. Dále je povařené na cibulkovo-rajčatovém základu s krémovou pastou z kešu oříšků a specifickou indickou bylinkou pískavicí.
7, 8, 10, 12 | lze objednat jemné / středně pálivé / pálívé
Specialita královské rodiny z Hajdarábádu. Přes noc naložené kousky kuřecích prsíček v marinádě z pasty z kešu oříšků, jogurtu, kardamomu, muškátového květu a muškátového oříšku, orestované v tandooru. Maso se dále upravuje v omáčce z čerstvého koriandru a máty, cibulky, rajčat, kešu oříšků, smetany a z pasty z čerstvého kokosu.
7, 8, 10, 12 | jemné
Kuřecí prsíčka vařená na ghí s rýží basmati. Biryani je velice aromatické jídlo ovoněné hřebíčkem, skořicí, kardamomem, bobkovým listem, muškátovým květem, muškátovým oříškem, šafránem, mátou, cibulkou a česnekem.
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné / středně pálivé / pálivé
Hlavní jídla - Jehněčí
Jedinečný pokrm z oblasti Kašmír získal na popularitě díky exotičtější směsi koření – muškátovému květu, muškátovému oříšku, fenyklu a špetce asa foetidy, známé pro svou štiplavost.
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Kousky jehněčího masa marinované v exotické směsi koření – černém a zeleném kardamomu, muškátovém květu a muškátovém oříšku, orestované na ghí se špenátem a sušenými lísky pískavice. Sagwala je v závěru posypaná kousky zázvoru julienne a dochucená smetanou.
7, 8, 12 | lze objednat jemně / středně pálivé / pálívé
Kousky jehněčí kližky povařené v aromatické cibulovo-rajčatové omáčce s vinným octem a tamarindem. Omáčka madras je výrazná a ostřejší díky hořčičným semínkům, lístkům kari a chilli.
7, 8, 10, 12 | velice pálivé
7, 8, 12 | jemné
Oblíbené pálivé jídlo ze západu Indie. Kousky jehněčí kližky vařené v omáčce, která svou sladkost získává díky karamelizované cibulce, kyselejší chuť doplňuje vinný ocet a očekávanou ostrost dokreslují červené chilli papričky.
7, 8, 10, 12 | velice pálivé
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 10, 12 | mírné až pálivé
7, 8, 12
Hlavní jídla - Krevety
7, 8, 12 | lze objednat jemné až pálivé
Neloupané krevety vařené v pikantní cibulovo-rajčatové omáčce vindaloo, ve které se příjemně pálivá, nasládlá chuť pojí s mírně štiplavou chutí. Svou sladkost získává díky karamelizované cibulce, kyselejší chuť doplňuje vinný ocet a očekávanou ostrost dokreslují červené chilli papričky.
2, 7, 8, 10, 12 | velice pálivé
Krevety vařené s rýží basmati a ghí. Biryani je velice aromatické jídlo ovoněné hřebíčkem, skořicí, kardamomem, bobkovým listem, muškátovým květem, muškátovým oříškem, šafránem, mátou, cibulkou, zázvorem a česnekem.
1, 2, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Krevety vařené v hustší omáčce z cibulky, rajčat a kapií. Kadaiskou omáčku tvoří směs koření – semínek koriandru, římského kmínu a červených chilli papriček.
7, 8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Hlavní jídla - Vegetariánské
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 8, 12 | jemné
7, 8, 12 | velice jemné
7, 10, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
1, 7, 12 | jemné
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
1, 7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
Hlavní jídla - Vegeteriánské s Paneer
7, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Paneer vařený v omáčce z čerstvých rajčat se smetanou, pastou z kešu oříšků a lístků pískavice.
7, 8, 12 | jemné
7, 8, 12 | jemné
7, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivé
7, 10, 12 | velice pálivé
7, 8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé.
Hlavní jídlo - Veganské
8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
7, 8, 12 | velice jemné
8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
8, 10, 12 | lze objednat středně pálivé až velice pálivá
8, 12 | lze objednat jemné až středně pálivé
Rýže
Vařená rýže basmati bez dalších přísad.
7, 12
Rýže basmati osmažená na ghí s kurkumou, římským kmínem, hráškem a smetanou.
7, 8, 12
Rýže basmati osmažená na ghí s římským kmínem a smetanou.
7, 12
Rýže Basmati s ghee a kurkumou.
Rýže Basmati s ořechy, ghee a rozinkami.
Tradiční indické chleby
Pšeničná placka připravovaná v tandooru.
7, 12
Pšeničná placka připravovaná v tandooru.
1, 3, 7, 12
Naan s máslem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
Naan s česnekem a máslem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
Naan s česnekem a sýrem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
Naan s chilli a česnekem připravovaný v tandooru.
1, 3, 7, 8, 12
Vrstvená pšeničná parantha připravovaná na slunečnicovém oleji.
Vrstvená parantha plněná rajčaty, koriandrem a hráškem; připravovaná na ploché pánvi „tava“.
1, 12
Vrstvená parantha plněná sýrem paneer.
Mátová parantha připravovaná v tandooru.
1, 12
Parantha s typickým indickým kořením připravovaná v tandooru.
1, 12
Chléb s ořechy a kokosem
1, 11, 12 I
Saláty & Raita
Grilované kuře, rajčata sušená na slunci s medovo-hořčičným dresinkem.
1, 7, 12
VEGETARIÁNSKÝ – Salátové listy, mrkev, okurka, rajčata, cizrna s indickým kořením. Servírovano s dresinkem.
Pokrájená okurka smíchaná s jogurtem, římským kmínem a černou solí. Perfektně se hodí ke všem druhům indických jídel, zejména k těm pálivějším.
7, 12 | jemné
Namíchaná zelenina s jogurtem, kmínem a černou solí. Dobře se hodí ke každému Indickému jídlu.
7, 12 | nepálivé
Malé smažené kuličky z gramové mouky smíchané s jogurtem, kmínem a černou solí. Dobře se hodní ke každému Indickému jídlu.
7, 12
Granátové jablko smíchané s jogurtem, kmínem a černou solí. Dobře se hodí ke každému Indickému jídlu
7, 12
Achar a čatní
1, 12, 8
1, 8, 12, 10
7, 12
Syrové mango, nakládané zelené chilli papričky, mrkev povařená v hořčičném oleji se semínky fenyklu, pískavice, římského kmínu a koriandru.
1, 10, 12
1,8,12,10
Dezerty
Smažené kuličky z indického sýra paneer, namáčené v cukrovém sirupu se zeleným kardamomem a šafránem.
1, 7, 8, 12
Indická tradiční domácí zmrzlina připravovaná ve třech příchutích – mango, kokos, fík. Kulfi připravujeme pouze z kvalitních surovin. Když nejsou dostupné, neděláme ji, ptejte se obsluhy.
pro 2 osoby | 1, 7, 8, 12
OBĚDOVÉ MENU
Podává se od pondělí do pátku od 11:00 do 15:00. Kromě svátků.
1, 3, 7, 12
Luštěniny, vařená zelenina, čočka, salát, rýže, chléb (1,8,10,12)
Indický sýr, vařená zelenina, čočka, salát, rýže, chléb (1,7,8,10,12)
Kuřecí maso, vařená zelenina, čočka, salát, rýže, chléb (1,3,7,8,10,12)
Kuřecí maso, paneer, salát, rýže, chléb (1,3,7,8,10,12)
Hlavní složku tvoři cizrna. Dalšími ingrediencemi jsou cibule,rajčata, koriandrovásemínka sušený prášek z manga. (1,7,8,12)
Hrášek a houby v rajčatovo-cibulovém základu jsou zjemněnypastou z kešu oříšků. (1,7,8,10,12)
Indicky sýr v omáčce z čerstvé cibule, rajčat, pasty z kešuoříšků a smetany. (1,7,8,10,12)
Kuličky z indického sýra paneer a brambor, plněné sušeným ovocem, vařené v bohaté smetanové omáčce z kešu oříšků.(1,3,7,8,12)
Smetanová omáčka, obohacená pyré z bílého máku a kešu oříšků. (1,3,7,8,12)
Omáčka z čerstvé cibule, rajčat, pasty z kešu oříšků a smetany. (1,3,7,8,12)
Vindaloo je marinované přes noc v octu, čerstvém zázvoru a koření. Konečnýmvýsledkem je velmi pálivá sladko-kysela chuť. (1,3,7,8,12)
Bohatá velmi jemná krémová omáčka z kešu oříšků, kokosu a aromatického koření. (1,3,7,8,12)
Kuřecí prso vařené v omáčce z cibule, rajčat, kešu a mangové omáčky. (1,3,7,8,12)
CHAT SELECTION
Výběr z tradičních indických Street foodů
Základem je chana masala (cizrna), samosa (slané smažené bramborové pečivo). Jako příloha se podává tamarindové a koriandrové chutney s kořením a cibulí. (1, 5, 6)
Pikantní, křupavá, pikantní – indická pouliční klasika, pufovaná rýže, čtyři kousky (puris), křupavé nudle z cizrny, arašídy, cibule s koriandrem a tamarínem, zelené a česnekové čatní. (1, 5, 7)
Pikantní křupky z pufované mouky (puris), sladký jogurt, zelené a tamarínové čatní, brambory, cibule, koriandr a křupavé cizrnové nudle (SEV). (1, 5, 7)
Maharastrijská klasika. Pikantní zeleninový hašé podávaný s opečenými máslovými houskami. (1, 5, 7)
Jedná se o slaný koláč z fermentované semuliny připravený v páře, podávaný se sambhárem (připraveným z čočkových listů kari a hořčičného semínka) a čatní (1, 5, 7)
Slaný koláč s indickým kořením (1, 5, 7)
Kořeněný jehněčí hašé dušený s rajčaty. Zázvor a aromatické koření. Ozdobeno cibulí a koriandrem, čatní, sladkým jogurtem a podáváno na dvou opečených houskách. (7, 8, 12)
Vegetariánské jídlo ze státu Maháráštra, smažený bramborový knedlík v měkké housce podávaný s čatní. (1, 5, 7)
6 ks puri z krupice, hrubé pšeničné mouky, podávané s vařenými bramborami, cizrnou, podávané s kyselou tamarindovou a mátovou vodou. (1, 5, 7)
Adresa
Jindřicha Plachty 1219/27,
Smíchov 150 00, Praha 5
Telefonní číslo
+420 723 694 233
Otevírací doba
Po-Pa | 11:00-22:30
So-Ne | 11:30-22:30
Everest 369 s.r.o.
Copyright © 2022 Masala | Crafted by Visilab